hirdetés

Minden második magyar gyógyulna külföldön

A magyarok közel fele kezeltetné magát külföldön, ha komoly betegséget állapítanának meg nála.

hirdetés

Hazánkban a szív, ér- és idegrendszeri, valamint a daganatos betegségek tehetőek felelőssé a legtöbb halálesetért. Az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. 2016 júliusában az 18-59 éves internetező lakosságra reprezentatív 1000 fős mintán végzett kutatása szerint, honfitársaink majd 50 %-a kezeltetné magát ilyen diagnózis esetén külföldön, ha elegendő pénze és megfelelő nyelvtudása lenne. A korcsoport elemzés azt mutatta,  hogy inkább a fiatalok nyitottak a külföldi gyógykezelésre: a legtöbben, a 18-29 évesek 61 százaléka élne ezzel a lehetőséggel. A megkérdezettek kétharmada az első diagnózis után további orvosi szakvéleményeket is kérne.

A CIG Pannónia által rendelt friss felméréséből az is kiderült, hogy a határainkon túli gyógykezelést a megkérdezettek közel fele nem csak annak anyagi vonzata és az idegen nyelvtudás hiánya miatt, hanem a kezelés megszervezésének körülményessége miatt nem venné igénybe, és visszatartó ok számukra az is, hogy nem szeretnének egyedül lenni egy idegen országban a kezelés időtartama alatt. A hazai egészségügyi ellátás színvonalát a válaszadók 70 százaléka szerint kifejezetten rossznak ítélte.

A megkérdezettek kétharmada élne a másod (sokan a harmadik) vélemény lehetőségével a kapott diagnózis esetén mielőtt döntene a kezelésről. Ugyanakkor mindössze a megkérdezettek 7 százaléka kutatna fel maga gyógymódokat az interneten vagy fordulna alternatív módszerekhez.

 

Forrás: Pannónia Életbiztosító sajtóközlemény

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.